14 August 2019

Sărbătorirea lunii septembrie, ca LUNA RECUPERĂRII din dependență își propune să crească conștientizarea publicului general asupra faptului că adicția este o boală, să demonteze stigma asociată bolii și recuperării, să informeze publicul larg despre resursele din comunitate pentru recuperare. Acțiunile promovează mesajul că există o soluție pentru cei care suferă de dependența de droguri/ alcool/ comportamente și că putem lupta împreună ca și comunitate și în familie pentru prevenirea instalării acestei boli.

În Statele Unite, există o istorie de 30 de ani în aniversarea lunii recuperării, www.recoverymonth.org, în România suntem la a doua ediție.

Marșul recuperării din adicții este una dintre acțiunile publice de conștientizare și promovare a mesajului antidrog. „Alătură-te celor ce susțin recuperarea din adicții – Împreună suntem mai puternici!” este sloganul sub care Asociația ARCADe și partenerii săi au promovat înțelegerea tulburării abuzului și dependenței de substanțe sau comportamente ca fiind o boală din care ne putem recupera. Anul acesta Marșul a avut loc în data de 27 septembrie 2019, cu următorul traseu pietonal: Plecare ora 17.00, str. Salcâmului nr. 20 – str. Uzinei electrice – Aleea Stadion – latura de nord a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”– str. Barițiu – Piața Mihai Viteazu – str. Cuza Vodă – latura de sud-vest a Pieței Avram Iancu – B-dul Eroilor – latura de sud a Pieței Unirii – str. Napoca – Piața Lucian Blaga - str. Petru Maior- str. Moților- str. Mioriței– str. Oțetului – Canalul Morii – str. Salcâmului nr. 20 (Sosire maxim ora 20.00).