29 September 2022

Luna septembrie a fiecărui an este dedicată la nivel mondial recuperării din orice formă de adicții.

Tema anului 2022, „Recuperarea este pentru TOȚI: fiecare persoană, fiecare familie, fiecare comunitate”, amintește persoanelor aflate în recuperare și celor care-i susțin, că RECUPERAREA APARȚINE TUTUROR.

 

Cu această ocazie, organizăm a IV-a ediție a Marșului Recuperării din adicții în Romania, un eveniment pilot la care așteptăm să ni se alăture cât mai multă lume.

Hai alături de noi pe 30 septembrie, ora 17:00 - 20:00 în Cluj-Napoca pentru a sărbători progresul făcut de cei aflați în recuperare.

 

Traseul marșului (pietonal)

Plecare ora 17.00 – Piața Avram Iancu - Bulevardul Eroilor (pauză 15 min – zona Monumentului Memorandiștilor) - Piața Unirii (latura de Sud) - strada Napoca – Piața Lucian Blaga (pauză 10 min) - strada Petru Maior - Calea Moților - strada Oțetului – sosire ora 20.00 strada Salcâmului nr. 20 (Sosire maxim ora 20.00).

Acum, la a 33-a ediție la nivel internațional și la a 5-a ediție la nivel național, „Luna recuperării” aduce în atenția publicului, faptul că recuperarea se adresează tuturor, celor cu probleme de consum/dependență, familiilor și comunităților. Ne invită la conștientizarea faptului că problemele de dependență se extind pe toate nivelurile societății, indiferent de rasă, etnie, vârstă, statut social sau financiar. Serviciile eficiente de intervenție și consiliere urmăresc recuperarea persoanei afectate în plan bio-psiho-socio-spiritual.

Ne bucurăm de toți cei care reușesc să-și câștige libertatea din adicție, prin abstinența de zi cu zi și numărul în creștere al membrilor din comunitatea în recuperare, întârind astfel mesajul pozitiv că prevenirea funcționează, tratamentul este eficient și oamenii se pot recupera.

RECUPERAREA DIN DEPENDENȚE ESTE POSIBILĂ!

Vezi aici evenimente din anii precedenți:

Luna recuperării din adicții 2021 | Sf. Dimitrie (sfdimitrie.ro)

Luna recuperarii | ARCADE Romania (arcadecluj.ro)

 

Alte resurse: National Recovery Month (naadac.org)

National Recovery Month 2022 | SAMHSA

Home - Recovery Month (facesandvoicesofrecovery.org)

Image: