Conferința multidisciplinară adicții - Ediția I-a

Tema: Modele actuale de recuperare din adicții

17 aprilie, 2024 CLUJ-NAPOCA

14.00-18.00, str. Napoca nr. 11, Sala Ferdinand și în format online, Platforma Zoom, link: https://us06web.zoom.us/j/4251197938?omn=87320330256

PROGRAMUL AICI

Dragi colege și colegi,

Vă invităm la o primă conferință multidisciplinară despre modele actuale folosite în explicarea și în tratamentul eficient al adicțiilor. Vom avea alături profesioniști din domeniul socio-uman (medici, psihologi, asistenți sociali, preoți, profesori) și consilieri în adicții formați după Modelul Minnesota care vor oferi informații despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în domeniul recuperării din adicții. Principalii invitați Nicoleta Amariei, Claudia Varga și Ion Copoeru vor prezenta provocări și schimbări în asistarea persoanelor cu tulburare de consum de substanțe sau comportamente în România. Conferința este deschisă publicului larg, profesioniștilor și studenților interesați de acest domeniu. Participarea este gratuită.

Pentru ÎNSCRIERE (participant cu prezentare sau auditor) vă rugăm să completați acest formular AICI. 

Comitetul științific:

Ion Copoeru - cercetător și consilier în adicții, prof. dr.

Iulia Câmpean – medic psihiatru, consilier în adicții

Claudia Varga - drd., consilier în adicții

Nicoleta Amariei - consilier în adicții

Alexandra Cioaza - consilier în adicții

Floyd Frantz - consilier în adicții

Pr. Foltiș Grigorie – preot, consilier în adicții

 

Rezumatul și prezentările conferinței:

Pentru a participa la conferință vă rugăm să trimiteți rezumatul prezentării la adresa contact@arcadecluj.ro și să specificați în mesaj: Numele autorului, afilierea, informațiile de contact și metoda de participare (online sau fizic). Rezumatul trebuie să conțină maximum 350 de cuvinte, Times New Roman, la 12 puncte, justificat, la 1,5 rânduri.

Fiecare participant va susține în cadrul conferinței prezentarea în Powerpoint (ppt). Timpul alocat fiecărei prezentări - 15 minute, urmată de 5 minute de întrebări și răspunsuri.

Termenul limită pentru trimiterea rezumatelor: 25 martie 2024

Comunicare de acceptare: 28 martie 2024

Termen pentru trimiterea prezentărilor powerpoint: 10 aprilie 2024

Oportunități de publicare

Comitetul științific al conferinței va selecta o serie de lucrări care vor fi publicate în volumul colectiv  „Consilierul în adicții – teorie, practică, cercetare” găzduit de Asociația Arcade.