Istoric și prezentare

Asociaţia ARCADe a fost înfiinţată în luna aprilie 2013 de o echipă unită de profesionişti care activează în domeniul recuperării din dependenţe în România din 2000. Unitatea şi implicarea serioasă a acestei echipe e dovedită de faptul că lucrează împreună de peste 20 de ani, în ciuda obstacolelor întâlnite pe parcurs.

Membrii fondatori ai asociației sunt:

Comitetul de etică

Comitetul de etică al asociației este constituit din profesioniști reprezentativi ai societății românești care aderă la valorile fundamentale ale profesiei de consilier în adicții și ale Asociației.

VALORI FUNDAMENTALE CARE AU STAT LA BAZA CONSTITUIRII ASOCIAȚIEI

1. Credem cǎ dependenţa este o boalǎ complexǎ care îl afecteazǎ atât pe individ, cât şi pe cei din jurul sau la nivel fizic, psihologic, social şi spiritual.

Cod etic

Un cod de etică este benefic celor pe care îi servim şi membrilor societăţii în general, dar şi profesioniştilor din alte domenii, indicându-le ce se poate aştepta de la un consilier în adicții. În fiecare principiu din acest cod de etică se reflectă credinţa fundamentală că un consilier în adicții va avea o preocupare vitală în legătură cu efectele pe care acţiunile lui/ei le au asupra vieţii şi bunăstării celorlalte persoane.

Principii etice ale consilierului în adicții