Prin reuniunea anuală a consilierilor în adicții „Model Minnesota” - ne propunem să învățăm, să împărtășim și să colaborăm pe drumul spre sprijin și reintegrare pentru cei care se confruntă cu provocările adicțiilor, construind împreună un loc mai sigur și echilibrat.
10 Aprilie 2024
Conferința multidisciplinară în adicții 2024 (ediția I-a)
Tema: Modele actuale de recuperare din adicții
PROGRAMUL AICI
De ce? Ce are în plus această conferință?
Într-un context social în care discuțiile publice despre problema dependenței de substanțe și comportamente sunt tot mai răspândite, vă invităm la o primă conferință multidisciplinară despre abordări contemporane, tehnici și instrumente care și-au dovedit eficiența clinică în domeniul recuperării din adicții.
17 Noiembrie 2023
Din 2024 vă așteptăm la o nouă serie a celui mai bun Curs de perfecționare “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502 - Modelul Minnesota
Cursul este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire.
Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.
17 Februarie 2023
Sistemul de acreditare al consilierilor în adicții din SUA ne-a servit ca model în structurarea cursului nostru. Totuși, într-o societate care consideră că „oricine poate face consiliere în adicții” sau că „ce mare lucru ar fi de făcut?”, oferim un pachet „concentrat” de pregătire teoretică și practică. Iată însă care sunt reperele certificării din SUA (National Certified Addiction Counselor https://www.naadac.org/types-eligibility ), cu cerințele de eligibilitate pentru fiecare dintre cele 3 nivele.
07 Februarie 2023
Înainte de toate, să subliniem ce înseamnă „să devii”. Nu-i așa că ne-am obișnuit ca totul să fie livrat pe repede înainte? Că ne dorim să facem lucruri mari, cu minim de efort? Că nu avem timp de pierdut, de așteptat, de „devenit”?
Oare nu aceasta este însăși esența adicției? Nu ne promite drogul, oricare ar fi el, că vom primi maxim de plăcere cu minim de efort, că vom ajunge la o stare de „high” rapid cu investiții reduse?
30 Ianuarie 2023
În luna martie 2023, dăm startul unei noi serii pentru cursul de perfecționare „CONSILIER ÎN DOMENIUL ADICȚIILOR”, cod COR 263502.
Vă așteptăm să vă îmbunătățiți competențele, în ceea ce privește asistarea persoanelor care suferă de dependență.
Ne propunem să oferim cele mai bune metode și tehnici, pentru ca tu, să câștigi cele mai bune competențe în această misiune importantă.
Timp de 170 de ore, vom parcurge împreună, cele mai utile și practice metode, tehnici și instrumente pentru recuperarea din orice formă de adicții. Acestea și-au dovedit utilitatea în cei 22 de ani de activitate.
29 Septembrie 2022
Luna septembrie a fiecărui an este dedicată la nivel mondial recuperării din orice formă de adicții.
Tema anului 2022, „Recuperarea este pentru TOȚI: fiecare persoană, fiecare familie, fiecare comunitate”, amintește persoanelor aflate în recuperare și celor care-i susțin, că RECUPERAREA APARȚINE TUTUROR.
Cu această ocazie, organizăm a IV-a ediție a Marșului Recuperării din adicții în Romania, un eveniment pilot la care așteptăm să ni se alăture cât mai multă lume.
16 Martie 2022
Avem bucuria să anunțăm primul CURS de perfecționare pentru consilieri în domeniul adicțiilor din România, după Modelul Minnesota.
VEZI PREZENTAREA DETALIATĂ AICI
Cursul de perfecționare “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire.
Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.
15 Octombrie 2020
Bill Wilson a cofondat Alcoolicii Anonimi pe care psihiatrul și autorul M. Scott Peck l-a numit „cel mai mare eveniment pozitiv al secolului XX”.
În perioadele de dependență activă, Wilson cunoscuse crize de depresie atât de profunde încât i-a fost greu să se ridice din pat. Pentru a face față problemei, a încercat suplimente de vitamine. A încercat psihanaliza. A experimentat chiar și cu LSD. Astăzi, înțelegem mult mai multe despre depresie, anxietate și alte probleme de sănătate mintală. Sunt disponibile noi tratamente puternice și există o înțelegere tot mai mare a faptului că cei Doisprezece Pași ai AA - pe care Wilson i-a scris - cuprind un set de principii universale pentru optimizarea sănătății mintale.
13 Octombrie 2020
Dacă suntem atenți în jurul nostru, putem observa cu ușurință faptul că drogurile, alcoolul, tutunul și toate dependențele fac parte din lumea tinerilor începând cu vârste tot mai mici. Nu e de mirare, deci, că atunci când ne gândim la studenți vorbim deja de intervenție timpurie, și nu de prevenție. Curțile facultăților sunt pline de fumători. Sunt bine cunoscute petrecerile studențești. Consumul de canabis este la ordinea zilei pentru mulți tineri. Câți studenți nu se prezintă la cursuri sub influența băuturii? Cu atât mai mult cu cât aceste comportamente sunt foarte evidente încă din liceu.
- 1 of 2
- următor ›